De Holtense Poort opent de deuren van Station Holten

Holten, 5 maart 2024 – Na jaren van voorbereiding en anticipatie is het eindelijk zover: op zondag 10 maart opent "De Holtense Poort" officieel het eerste deel (namelijk de kiosk) van het volledig gerenoveerde stationsgebouw van Holten. Dit historische moment markeert een nieuw begin voor zowel lokale inwoners als bezoekers van deze pittoreske gemeente.

Ontworpen door de vermaarde architect Karel Hendrik van Brederode in 1888, was het stationsgebouw van Holten ooit een bruisend middelpunt van reizen en ontmoetingen. Na jaren van leegstand en verwaarlozing heeft de gemeenschap de handen ineengeslagen om deze belangrijke locatie in ere te herstellen. De Holtense Poort belooft niet alleen een terugkeer naar zijn gloriedagen, maar introduceert ook een vernieuwde visie gericht op gastvrijheid, informatie en recreatie.

Het aangename startpunt van je reis

Gelegen aan de voet van de adembenemende Holterberg, biedt De Holtense Poort bezoekers een uniek startpunt voor activiteiten in en rond Holten. Het voormalige kaartjesloket, nu omgetoverd tot een gastvrije doorgang met een open karakter. De Holtense Poort biedt een scala aan versnaperingen en zowel warme als koude dranken. Met het Pieterpad en het Wereldtijdpad op de route, is de locatie perfect gepositioneerd om wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers te bedienen. Door slimme vormen van automatisering is de ruimte eerst geopend vanaf 06:00 tot 19:00, in de toekomst wellicht ruimer.

Een nieuw hart voor toerisme, recreatie en mobiliteit

De Holtense Poort dient ook als een centraal informatiepunt voor toeristen, met een breed aanbod aan activiteiten die de rijke cultuur en natuur van de regio weerspiegelen. Van bierproeverijen en E-Chopper verhuur tot klootschieten en speurtochten, bezoekers van alle leeftijden kunnen hier iets van hun gading vinden. Bovendien, met de introductie van nieuwe voorzieningen voor trein- en busreizigers, versterkt De Holtense Poort zijn rol als kruispunt van mobiliteit en de beleving van de regio.

Uitnodiging Pers

Wij nodigen vertegenwoordigers van de media uit om deel te nemen aan de officiële openingsceremonie op 10 maart, tijd 15:00 uur. Ervaar zelf de transformatie van het station en ontdek de veelzijdige mogelijkheden die De Holtense Poort biedt aan de gemeenschap en haar bezoekers. Voor meer informatie en het programma van de opening, kunt u contact opnemen met Peter Nij Bijvank op [06-10256534 / peter-miranda@stationholten.nl].

Met vriendelijke groeten,

Peter en Miranda Nij Bijvank Tel. 06-10256534

Lees het volledige artikel bij Peter en Miranda Nij Bijvank.

Laat dit artikel viral gaan in Holten, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deHoltengids.nl
Redactie deHoltengids.nl

Nieuws door Peter en Miranda Nij Bijvank. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. De Holtense Poort opent de deuren van Station Holten

Gerelateerde berichten